Електронни книги ePub

Google Docs вече може да експортира файловете във формата за електронни книги ePub

Всички, които все още търсят лесен и удобен начин за онлайн конвертиране на документите в .epub (ePub) формат, специално адаптиран за работа с електронни книги, навярно си струва да разгледат функционалните възможности на онлайн-редактора Google Docs, в който наскоро се появи поддръжката на ePub формата.

 

Електронни книги ePub

Форматът ePub излезе през 2007 година и сега е най-популярният и широко разпространен формат за създаване, работа и четене на електронни книги. ePub е открит формат и може да се използва от всички производители на устройства за работа с електронни книги, без да се налага заплащането на лицензионни такси. Но най-популярната търговска марка – Amazon Kindle, няма вградена поддръжка на този формат, въпреки, че конвертирането от един формат в друг е съвсем лесно. Други популярни търговски марки за електронни книги, като например Kobo, както и почти всички смартфони, таблети и компютри, поддържат ePub формата.

 
ePub е много ефективен начин за публикуване и преобразуване на електронните документи в друг формат, който е много удобен за цифровите устройства. Навярно това е причината Google да го включи в своя онлайн-редактор Google Docs. Достъпът до тази опция е съвсем лесен: File menu > Download as > EPUB Publication (.epub).

Източник: https://www.kaldata.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *