Chrome Music Lab

Google представи проекта Chrome Music Lab за създаване на музикални експерименти директно в прозореца на браузъра

Хората които обичат да експериментират с различни музикални инструменти навярно ще харесат новия проект на Google с име Chrome Music Lab. Тук няма опростено интуитивно разбираемо пиано или китара, вместо това проектът предлага осъществяването на интересни музикални експерименти, създадени съвместно от програмисти и музиканти с помощта на общодостъпния Web Audio API. Някои от тези семпли се разпознават лесно, а други изглеждат доста странни. Така или иначе, основната идея се свежда до опознаване на звуци, ритми и мелодии.

 

Chrome Music Lab

Създателите на проекта считат, че езикът на музиката е универсален и може да бъде овладян от всеки човек, независимо на каква възраст. Наблегнато е преди всичко върху технологиите, даващи възможност за създаване, анализ и визуализация на музиката директно в програмния прозорец на браузъра, без да се налага използването на допълнение или плъгини.

Интернет гигантът създаде това музикално студио малко преди началото на Music in Our Schools Month (месец на музиката в училищата), американската образователна инициатива за музикално обучение.

Хубавото на Chrome Music Lab е това, че всеки може да го използва, без дори и да няма нотна грамотност или умения да свири на някакъв инструмент.

Източник: https://www.kaldata.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *